Belgica

noordzee

Belgica is een klein land aan de Noordzee, met vier seizoenen, voornamelijk bevolkt door ondernemende blanken, alhoewel er de laatste tijd onder vele tafels nogal wat migratie uit het zuiden toestroomt. Kleine kruimeldieven, zegt men. Belgica mag ook een geschiedenis tot haar rijkdom rekenen, is tot onafhankelijkheid gedwongen in 1830 en heeft toen een koning cadeau gekregen. Die houdt van alle Belgicanen evenveel, vooral met kerstmis. Ook regent het af en toe zuur in Belgica en de mensen hebben er veel auto’s, drie landstalen en houden zielsveel van bouwen, alhoewel het grondgebied klein is.

strand

Tenslotte zijn er ook heel veel varkens en lege kerken, een vreemd ding in Brussel met blinkende ballen en hier en daar een oude boomgaard. De holle wegen daarentegen zijn het bijna afgebold, de ooit zo kriepende karrewielen hangen dood aan de al te talrijke villagevels en het vierarmenkruispunt is nog steeds verstopt. Laatst waren we er even, de kust was vrij, koud maar zonnig met een middeldrukgebied, we voelden er ons thuis.

strand

Comments are closed.