Planes de Yamaranguilla

discussie

Planes is een dorp militanten van Copinh, een plaats die ik een tijd geleden bezocht. De gronden worden ‘bezet’ door mensen die daar altijd al gewoond hebben en zich kanten tegen een stuwdamproject. Daar vertelden ze mij over de vijfendertig verschillende niet-genetisch gemanipuleerde maissoorten die ze telen en moest ik gaan vertellen over Europa en over hoe het daar is, in dat land waar al die rotprojecten vandaan komen. Probeer dat maar eens. Nee, nee, we zijn niet allemaal voor die projecten. Nee, nee, we kunnen juist heel veel van jullie leren. Jullie strijden van wieg tot graf en omdat het moet. In Europa strijden we op maandag en dinsdag of wanneer we echt héél verontwaardigd zijn.

stadhuis

We zaten met z’n dertigen in dit klein huizekotje als het begon te regenen. Het was een prachtige ervaring en de mais was té lekker.

kinderen

buiten

Comments are closed.