Cancun, een paradijs!

De grote Atlantische ocaan heeft me niet klein gekregen.
Naar het schijnt werd ergens in een klooster in Belgica een mis opgedragen opdat ik veilig en gezond na mijn reis zou aankomen. Met dank aan tante José die ongetwijfeld heel hard gebeden heeft. Het heeft gewerkt. Dankzij een grote gevleugelde vakantiemultinational ben ik erover geraakt. Niet vergeten te tanken, de piloot was bij mijn weten niet dronken en er zaten ook geen terroristen of ander vliegend tuig in het ruim. Ik denk dat ik de enige was die van snode plannen beschuldigd had kunnen worden. Ik viel er wat uit de toon zonder grote verhalen over vorige Mexico-vakanties. Zomaar zittend op een vliegtuig vol familie flodders die een paar weken in helblauw water gaan plonzen en die Mexico dromen als een paradijs vol tequila en palmbomen.

“Dit is mijn derde keer. Nu ken ik de kneepjes van de Mexicanen en ook de beste tequila, die bij ons niet te krijgen is. Maar de eerste keer, goh, we wisten van niks, hé Dré?”
“Ja en nu komen we elke keer, een beetje de stress van het dagelijks leven ontvluchten. Mexico, zo’n levensgenieters, dat vindt ge bij ons niet meer!”

Ondertussen las ik in de Standaard een kort berichtje in de kolom van de kleine weetjes :

“Been viel uit de lucht
Het afgereten been van een man, die zich als blinde passagier in de wielkast van een vliegtuig van South Africxa Airways had verstopt, is in een tuin op Long Island bij New York gevallen. Het been en andere lichaamsdelen waren dinsdag uit de wielkast gevallen toen het toestel net voor de landing op Kennedy Airport in New York het landingsgestel uitklapte. Volgens een woordvoerder van de luchthaven was de man bij de tussenlanding van de in Zuid-Afrika gestarte jumbo in Dakar (Senegal) in de wielkast gekropen. Vermoedelijk werd de verstekeling al bij de start, na het inklappen van het landingsgestel, gedood.”

Als we de man hadden geïnterviewd voor vertrek, had hij ongetwijfeld gezegd :

“Uitzichtloos, ik wil de stress van het dagdagelijks leven hier ontvluchten. De VS is een echt paradijs. En zo’n levensgenieters! Dat vindt ge niet meer bij ons!”

Cancun is zoals de Costa Brava, alleen een beetje verder. En Mexico verdient blijkbaar ook enorm veel aan het toerisme, het is er zelfs de tweede grootste inkomstenbron van het land. De eerste is echter niet de export van tequila, het zijn de vier miljoen illegale immigranten die in de VS de rotjobs opknappen die niemand daar nog wil doen en die dan vervolgens elke week hun zuur verdiende centjes naar huis opsturen. Ze houden het land recht.

One Response to “Cancun, een paradijs!”

  1. Filip says:

    Yo, net de site doorgekregen van Geert…vergeet niet dat wij hier in Belgie ook veel verdienen aan al die Flodders die naar mexico gaan. Tenminste als ze een ticketje kopen en niet in het landingsgestel kruipen, er worden trouwens jaarlijks wereldwijd een paar 100 (meestal) doodgevroren “passagiers” uit één of ander landingsgestel gehaald. Stuk voor stuk levensgenieters die ook eens op vakantie willen. Het pijnlijke aan het verhaal is dat luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hier zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan willen geven omwille van de slechte reclame (!). Over de beweegredenen van de mensen in kwestie worden geen vragen gesteld.
    tja, vakantieplan ? Ga naar Neckerman, nietwaar…