La tierra y nosotros

oudeman

tierra

papas

Ondertussen ben ik met de mensen van Copinh op stap. Ik slaap met ze, eet met ze, droom met ze en mag al met hun enige auto door de bergen modderen om afgelegen dorpen te bezoeken. Deze beweging van de Lenca-indianen, opgericht in 1993, en waar ondertussen al meer dan 400 dorpen bij aangesloten zijn in vijf verschillende provincies van Honduras, verdedigen hun gronden met hart en ziel.

De Europese Unie heeft hier trouwens verderfelijke projecten lopen om, in goede verstandhouding met de corrupte lokale overheden, de gemeenschappelijke titels van de gronden om te zetten in private titels. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor het stap voor stap opkopen van de vruchtbare gronden van de Lenca’s door grote multinationale bedrijven.

Comments are closed.