Haïti Chérie

Affiche benefiet

Carine en Pieter werken al vier jaar in Haïti. Ze woonden er tot voor kort in de hoofdstad Port-au-Prince, een stad met ongeveer twee en een half miljoen inwoners.

Tot voor kort, want de aardbeving van 12 januari besliste er in nauwelijks 40 seconden over leven en dood van miljoenen mensen. Onze vrienden bleven in leven, hun huis scheurde door maar bleef staan, maar hun buren hadden minder geluk. Men schat dat ongeveer 300 000 mensen het leven lieten. De overlevenden zijn naast vrienden en familieleden meestal ook hun huis kwijt en velen leven nu op straat. Iedereen wacht met schrik het regenseizoen af dat nu begint. Men schat dat er meer dan 1 miljoen mensen dakloos zijn.

Met deze benefiet willen we, als vrienden hier in België, een benefiet organiseren voor de persoonlijke contacten, de vrienden van Carine en Pieter in Haïti. Mensen waarmee ze de afgelopen vier jaar mee hebben geleefd, gewoond, gelachen, gewerkt. Een beetje geld kan volstaan om een tent, een groot stuk sterke plastiek, een provisoir onderdak te verkrijgen. Of eten en drinkwater.

Alle steun welkom : 979-1644087-39 met vermelding « Haiti »

Comments are closed.